Apa in contact cu pielea bebelusului tau

Din pacate, studiile recente atrag semnale de alarma despre aparitia din ce in ce mai frecvent, a eczemelor si bolilor de piele, in special la sugari si la copii de pana in 5 ani.
Multe cazuri raman de origine nedeterminata, dar de cele mai multe ori variabilele de mediu, dar si cauzele genetice pot determina aceste afectiuni.

La bebelusi, eczemele sunt rosii sau umflate, in special in pliurile cutanate ale pielii care tind sa ramana umede: axile, in spatele genunchilor, in zona abdomenului. Copii agitati, cu pielea iritata, corara nu le place timpul petrecut in baita, ar putea avea o problema de aceasta natura.

Tratamentul invariabil depinde de cauza, care nu este intotdeauna evidenta. De aceea, va rugam sa consultati un medic pediatru sau un dermatolog pentru a obtine tratamentul corect. De ce? Pentru ca medicul va evalua starea bebelusului tau si va va pune intrebari legate de mediul in care acesta se dezvolta. Poate fi doar o reactie a pielii copilului tau la detergentul de rufe folosit, si atunci este foarte simplu: se va inlocui, sau poate fi o reactie la apa dura/infestata.

De aceea, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi:
-filtreaza apa folosita pentru baia bebelusului
-schimba detergentul de rufe, si cumpara doar hainute 100% bumbac, pentru a lasa pielea sa respire
-efectuati un test de alergie
-achizitioneaza creme pentru pielea sensibila a copilului tau.