Studii de caz - Tratarea apei

Domnul Constantin Panait detine o locuinta in zona de nord a capitalei, Pipera.
Din spusele dansului, locuieste in zona de mai mult de 3 ani, timp in care centrala termica a fost schimbata de doua ori. De curand, a inteles ca aceasta problema se datoreaza calcarului din apa. A luat legatura cu Ascomi unde un reprezentant i-a solicitat pe langa buletinul de analiza, o proba din apa utilizata pentru a determina alte posibile probleme ale apei.
In urma analizei fizico-chimice a apei a rezultat o duritate de 20° G si un continut de fier de 0,4 (fata de 0,2 mg limita maxima admisa STAS). Aceasta situatie a fost confirmata mai apoi si de client “ Intr-adevar in jurul robinetului de la baie se observa urme rosiatice. Sa fie oare de la fier?”.
Pe baza acestor am trecut la intocmirea ofertei pentru echipamentele de tratare a apei. I-am oferit un filtru pentru indepartarea sedimentelor (nisip, mal, rugina) si o statie de dedurizare-deferizare ce are ca scop diminuarea considerabila a duritatii si in acelasi timp eliminarea fierului din apa. Desi din buletinul de analiza nu reiesea nicio problema bacteriologica , am hotarat sa-i ofer clientului si un sterilizator UV (ultraviolete).
Apoi clientul m-a intrebat: “ Cu acest echipament voi putea sa si beau apa?”.
Raspunsul: ” Mai ne desparte un singur pas de apa plata, buna de baut. Un pas deloc costisitor, sistemul de ozmoza inversa. Cu ajutorul acestui sistem apa va fi filtrata pana la 0,0001 microni”.
Timp de doua zile clientul a pus in balanta cele doua centrale avariate in trecut si investitia viitoare pentru tratarea apei.
Concluzia o fost clara: INVESTITIA ESTE VITALA ! SANATATEA FAMILIEI ESTE IN JOC!
Dupa finalizarea contractului si montarea echipamentelor , am primit un telefon de multumire. Acel telefon reprezinta satisfactia enorma pe care ne-o ofera numai clientii nostri!


Valentina Rosu
Inginer ofertare-departament tratare apa