Filtru apa mecanic autocuratitor FTA

SKU:
FTA
Garantie:
2 ani
Pret312,00 €
Pe piata exista o mare varietate constructiva (si calitativa) de filtre pentru apa potabila: cu cartus filtrant din polipropilena, din nylon lavabil, etc. Toate aceste filtre însa au un neajuns: în momentul colmatarii cu impuritati trebuie întrerupta complet alimentarea cu apa pentru spalarea sau înlocuirea cartusului filtrant. În plus, durata lor de viata este redusa, depinzând în primul rând de calitatea apei filtrate.

 

ASCOMI TRADE COMPANY comercializeaza de ani buni de zile filtrele NOBEL model FTA. Acestea depasesc toate inconvenientele enumerate mai sus. În primul rând, cartusul filtrant este realizat din plasa din otel inoxidabil (cu grad de filtrare standard de 50 de microni), care, în conditii normale de utilizare, are o durata de viata practic nelimitata.

În al doilea rând, filtrele FTA sunt filtre cu autocuratire: atunci când filtrul este colmatat, cartusul filtrant poate fi curatat prin simpla deschidere a unei vane de golire, montata în partea inferioara a filtrului. Aceasta operatiune duce la crearea unei depresiuni în paharul filtrului, care împinge cartusul în jos si inverseaza automat sensul de curgere al apei, dinspre interior spre exterior (contracurent).  

Debitul de spalare inversa antreneaza spre golire particulele solide prinse pe suprafata cartusului. Atunci când vana se închide, presiunea apei si arcul special împing din nou cartusul în pozitia de lucru. Operatiunea de curatare nu întrerupe alimentarea cu apa. Exista doua versiuni ale filtrelor autocuratitoare NOBEL: FTA, cu comanda manuala a vanei de golire (un robinet cu obturator sferic) si FTA/E, prevazute cu o electrovana actionata de un programator reglabil de timp (model FTA/A) sau de un dispozitiv de comanda a spalarii inverse functie de pierderea de presiunei si/sau de timp (FTA-DP).  

Intretinerea filtrelor FTA este deosebit de simpla, ea constând pur si simplu în efectuarea regulata a spalarilor inverse pentru eliminarea impuritatilor acumulate pe cartusul filtrant. 

Capul si colierul de etansare sunt realizate din bronz cromat. Paharul in care se afla cartusul filtrant este din material plastic Trogamyd-T transparent, pentru a se putea verifica starea cartusului. Filtrul este prevazut cu un manometru pentru verificarea presiunii apei. 

 

Caracteristici tehnice

Model Racorduri Debit maxim
m3/h
FTA 050 ¾" 3.5
FTA 070 1" 4
FTA 090 1¼" 5.5
FTA 120 1½" 10
FTA 180 2" 15

 

Cere informatii