Statii de osmoza inversa

Statii de osmoza inversa

Statii de osmoza inversa - Uz casnic si Industrial

Statiile cu Filtru de Osmoza inversa indeparteaza 90÷99% dintre impuritatile si sarurile dizolvate in apa.

Osmoza este un fenomen natural, constand in trecerea spontana a apei dintr-o solutie diluata intr-una mai concentrata, printr-o membrana (filtru) semipermeabila. Forta exercitata de solutie asupra membranei din sistemul de osmoza reprezinta presiunea sa osmotica. Presiunea osmotica este in functie de concentratia solutiei, sau in cazul nostru in functie de salinitatea apei.

Osmoza inversa este procesul prin care fluxul osmotic este inversat. Inversarea este realizata aplicand o presiune, superioara presiunii osmotice, asupra unei solutii concentrate: in acest fel, numai apa va trece prin membrana (teoretic, in practica apa va contine totusi o cantitate minima de saruri dizolvate).

Membrana semipermeabila este constituita din diferite straturi de fibre speciale, de diferite tipuri si configuratii (spirala, fibre cave, etc.). Cu termenul permeat se numeste apa produsa, in vreme ce prin termenul concentrat se intelege fluxul de apa evacuata ce contine sarurile eliminate si care nu mai sunt prezente in permeat.