Alegerea sursei de apa, o conditie primordiala

Orice om, solitar sau cu familie, isi are locul unde traieste, o casa. Multi sunt intr-o permanenta cautare a unei locuinte mai bune, potrivita cu aspiratiile lor. Visele despre noul camin sunt in general legate de amplasament si dimensiuni. Vederea de pe terasa apartamentului, gradina atent ingrijita, sufrageria spatioasa sau dormitoare si bucatarie incapatoare sunt doar cateva aspecte pe care le avem in vedere atunci cand decidem sa ne mutam. Majoritatea scapa insa din vedere un lucru extrem de important: sursa de apa a locuintei.
Fie ca vorbim de casa la curte, fie despre apartamentul la bloc, este necesar ca inainte de achizitionare sa ne informam cat mai exact despre cat de vechi sunt instalatiile de apa. Atat cele din interior, cat si cele din exterior. Verificarea este necesara nu atat prevenirii problemelor ulterioare de functionare, cat mai ales asigurarii ca apa cu care vom intra in contact va avea calitatea necesara consumarii ei. Si aici nu ne referim neaparat la baut, pentru ca este din ce in ce mai greu de avut incredere in potabilitatea apei de la teava. Sigur, ideal este ca in momentul cand rasucim robinetul de apa rece, sa putem umple linistiti paharul si sa-l ducem la gura. Sa facem insa asa ceva, inseamna sa fim aproape 100% siguri ca ceea ce bem nu ne va afecta sanatatea. Pare mai simplu sa cumparam apa plata sau minerala de la magazinul din colt. Nu tinem cont insa ca platim de doua ori apa rece de care avem zilnic nevoie. Iar de pus baza in cei care furnizeaza apa curenta, nu ne prea vine.

Solutia este totusi la indemana, daca ne orientam spre instalatiile casnice performante de filtrare a apei potabile. Cei care aleg sa locuiasca la casa cu curte sunt primii care trebuie sa ia in considerare o astfel de optiune, chiar daca au analizat atent solul pe care se gaseste casa si decid sa sape un put de adancime in locul racordarii la reteaua publica, daca aceasta exista in zona. Montarea unei instalatii de filtrare si purificare a apei casnice este masura pe care trebuie sa o luam pentru a avea linistea certitudinii ca apa pe care o consumam nu ne afecteaza sanatatea.

Mai mult, este confortabil si economic sa stim ca masina de spalat rufe sau cea de vase nu necesita reparatii dese ori chiar inlocuirea totala din cauza depunerilor de calcar sau a duritatii excesive a apei menajere. Pe langa acestea, si nu in ultimul rand, eliminam stresul momentului cand dorim sa ne spalam, iar apa de la robinet este ba tulbure, ba are prea mult clor, ba este de-a dreptul neagra si ruginita.