Articole

Este importanta apa pe care o bem?

Pe masura ce trece timpul, incepem sa punem accent din ce in ce mai mult pe sanatatea noastra. Tot mai multe persoane sunt de parere ca sanatatea incepe cu apa pe care o consumam.

Rolul apei in dieta

Un aport crescut de apa pura, sanatoasa, va imbunatati absorbtia nutrientilor, pierderea in greutate, hidratarea pielii si detoxifierea organismului.
Apa, nu este doar ingredientul numarul unu pentru un organism sanatos in interior, are de asemenea, un rol principal in mentinerea unui aspect sanatos si vesnic tanar al corpului pe exterior.

Cantitatea şi calitatea apei pe care o consumam determina abilitatea organismului de a metaboliza, de a scapa de grasimea in exces si de a mentine mereu proaspata pielea noastra.

Apa in contact cu pielea bebelusului tau

Din pacate, studiile recente atrag semnale de alarma despre aparitia din ce in ce mai frecvent, a eczemelor si bolilor de piele, in special la sugari si la copii de pana in 5 ani.
Multe cazuri raman de origine nedeterminata, dar de cele mai multe ori variabilele de mediu, dar si cauzele genetice pot determina aceste afectiuni.

Apa, seva vietii sau sursa de boala?

Cautarea unei licori miraculoase de prelungire a vietii este o preocupare milenara a omenirii. Incercarile nenumarate de-a lungul istoriei, facute fie dupa metode strict stiintifice, fie dupa aproximatii empirice, au dezvaluit ca singura sursa autentica de viata pe pamant este la discretia tuturor. Apa, banala apa plata, binecunoscutul H2O este principala sursa de „nemurire”. Cu o singura conditie: sa fie apa curata!

Alegerea sursei de apa, o conditie primordiala

Orice om, solitar sau cu familie, isi are locul unde traieste, o casa. Multi sunt intr-o permanenta cautare a unei locuinte mai bune, potrivita cu aspiratiile lor. Visele despre noul camin sunt in general legate de amplasament si dimensiuni. Vederea de pe terasa apartamentului, gradina atent ingrijita, sufrageria spatioasa sau dormitoare si bucatarie incapatoare sunt doar cateva aspecte pe care le avem in vedere atunci cand decidem sa ne mutam. Majoritatea scapa insa din vedere un lucru extrem de important: sursa de apa a locuintei.

Piscina, intre sanatate si durere de cap

Inotul este unul dintre sporturile cele mai recomandate dezvoltarii si mentinerii unei stari foarte bune de sanatate. De la copii mici, la tineri si adulti, ori la batrani cu nevoi terapeutice, toti apeleaza la inot. Majoritatea alege sa practice inotul in apele curgatoare, in lacuri sau la mare. Din pacate, acest lucru este posibil in Romania doar vara. Chiar si asa, sunt multe ape poluate, iar scaldatul poate produce diferite afectiuni ale sanatatii.