Filtru apa automat cu carbune activ FACV/T

SKU:
_FACV01/T
Garantie:
2 ani

Manual PDF

PDF icon FACV
de la
Pret942,00 €

Solicita informatii

Modelele FACV sunt filtre la care coloanele sunt realizate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, iar regenerarea se efectueaza automat, functie de un program de timp. Gama lor de debite acopera intervalul 1 – 15 m3/h.

 

Mediile filtrante constau dintr-un strat suport de nisip curtos selectionat de tip sferoidal, de granulatie selectionata, si un strat de carbune activ granular (GAC).

Toate materialele utilizate, inclusiv mediile filtrante, sunt conforme Directivelor Europene privind materialele și obiectele destinate să vină în contact cu produsele alimentare si apa potabila.

 

Filtrele sunt echipate cu vana de comanda automata a regenerarii SIATA, cu by-pass integrat, pentru a permite furnizarea de apa (nefiltrata) inclusiv in timpul regenerarii. Programatorul electronic computerizat MULTI-P, cu afisaj digital, permite programarea regenerarii functie de timp (programand fie zilele saptamanii, fie ora din zi la care se doreste sa se realizeze regenerarea). Programatorul permite comanda regenerarii si in functie de numarul de ore de functionare, cat si programarea regenerarii in zile fixe din saptamana, intotdeauna la aceeasi ora presetata.

Sunt de asemenea posibile comanda (sau inhibarea) pornirii regenerarii de la distanta, precum si transmiterea la distanta a semnalului de regenerare in curs.

 

Functionare semiautomata
In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea, prin simpla apasare a unui buton. Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

Caracteristici tehnice

MODEL Racorduri Debit
  maxim spalare inversa
FACV 01 1' 1.5 1.5
FACV 02 1' 2.4 2.4
FACV 03 1' 3 3
FACV 04 1' 4 4
FACV 05 1' 4.8 4.8
FACV 07 1½' 7 7
FACV 11 2' 10.6 10.6
FACV 15 2' 15 15

 

 
 

 

 

 

Debitul maxim al unui filtru cu carbune activ depinde de timpul de contact dintre apa si stratul filtrant de carbune activ. La o aceeasi cantitate de carbune activ, pentru debite mari corespund perioade de contact scurte, iar pentru debite mici corespund perioade de contact lungi. Debitele maxime indicate se refera la un timp de contact de 2 minute, care este cel necesar in majoritatea aplicatiilor filtrelor cu carbune activ. Conditii speciale de functionare (legate de substantele ce trebuie indepartate, de concentratia lor, etc.) pot cere timpi de contact diferiti, necesari pentru a se realiza actiunile de adsorbtie, cataliza, filtrare dorite.

Graficul de mai jos prezinta modul de calcul al debitului in functie de un timp de contact de la 2 la 60 de minute, pierderile de sarcina in bar si kPa, la diverse debite, exprimate in % din debitul maxim de referinta.

t = timpul de contact, in minute
Q = debitul, in % din debitul maxim
1 = curba variatiilor debitului functie de variatia timpului de contact
2 = pierderea de sarcina in bar si kPa la diferite debite

Cere informatii