Filtru automat deferizator/demanganizator FFV03/T

SKU:
_FFV03/T
Garantie:
2 ani
de la
Pret7.750,00 RON

Solicita informatii

Filtrele de deferizare si demanganizare a apei FFV/T sunt utilizate pentru tratarea apei atat in instalatii rezidentiale, cat si in instalatii industriale.

Sunt filtre automate pentru indepartarea fierului si manganului dizolvate in apa. Patul filtrant este format din doua straturi de nisip curtos selectionat de tip sferoidal, cu granulatii diferite, si dintr-o masa catalitica speciala denumita PL (pirolusita). Aceasta din urma este un compus de oxid de mangan, ce permite oxidarea si filtrarea fierului si manganului.

In cazul in care apa ce trebuie filtrata nu este deja clorinata, va trebui prevazuta aditivarea de clor in apa bruta, in amonte de filtru; in acest scop se poate utiliza un grup de dozare NOBEL. Pentru a mentine mediul filtrant in stare activa si pentru a realiza oxidarea completa a fierului, apa bruta trebuie sa aiba un continut minim de clor rezidual de cca. 0,5 ppm.

Pentru regenerare nu este necesar niciun produs chimic; mediul filtrant este regenerat periodic printr-o simpla spalare inversa cu apa.

Toate materialele utilizate sunt netoxice si aprobate pentru tratarea apei potabile.

Coloanele in care se afla mediul filtrant sunt realizate din fibre de sticla armate cu rasini poliesterice.

Spalarea inversa si clarificarea mediului filtrant se realizeaza automat, la intervale de timp prestabilite.

Automatizarea integrala este constituita dintr-o vana monobloc cu 3 faze (functionare - spalare inversa – clarificare) realizata din material plastic ABS Bayer, netoxic, si dintr-un programator electronic cu microprocesoare, pentru programarea orei si frecventei regenerarilor (24 h/14 zile). Programatorul computerizat permite si setarea duratei diferitelor faze ale regenerarii, pentru a putea adecva functionarea filtrului la aplicatia specifica si a optimiza consumurile de apa pentru regenerare.

In interiorul programatorului este de asemenea disponibil, la cerere, un contact liber de potential pentru transmiterea la distanta a semnalului de regenerare in curs (utilizabil, de exemplu, pentru comanda unei pompe sau a altor echipamente).

 

Functionare semiautomata
In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea, prin simpla apasare a unui buton. Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

 

Caracteristici tehnice FFV/T

Debit nominal: 1- 4.5  m3/h
Debit maxim: 2- 9 m3/h
Debit necesar pentru spalarea inversa: 2.5- 11.5 m3/h
Consum apa pentru spalare inversa: 1600 litri
Straturi filtrante:nisip cuartos 2÷3 mm: 15 kg
nisip cuartos 0,7÷1,2 mm: 100 kg
pirolusita PL: 75 kg
Presiune de lucru: 2 – 6 bar
Temperatura de lucru: 5 – 40 °C
Alimentare electrica : 220 V/50 Hz/10 W
Tensiune de functionare : 12 V/50 Hz (transformator incorporat)

Debitul nominal indicat se refera la apa cu Fe + Mn < 3 ppm si pH>7
Viteza liniara la debitul nominal: 10 m3/m2/h

Dimensiuni si mase
 
A = 400 mm
B = 1900 mm
Racorduri intrare/iesire: 1"
Masa neta la expeditie: 240 kg

Cere informatii