Statie dedurizare apa AC/AT

SKU:
AC60/AT
Garantie:
2 ani

Manual PDF

PDF icon Manual Sistem de Dedurizare Compact, Casnic/Rezidential AC/AT-AV
de la
Pret837,00 €

Solicita informatii

Sistemele AC sunt statii de dedurizare in versiune compacta, cu comanda automata a regenerarii. Coloana cu rasini schimbatoare de ioni si rezervorul de saramura sunt asamblate intr-o unitate compacta. Pentru debite si capacitati ciclice mici, modelele AC reprezinta o solutie rezidentiala eleganta si de gabarit minim, pentru dedurizarea apei intr-un apartament sau o vila. Materialele din care sunt realizate sunt netoxice si recomandate pentru uz alimentar. Pe toate sistemele de dedurizare AC se poate monta dispozitivul CL90, pentru regenerarea autodezinfectanta. In plus, statiile sunt echipate cu vana de amestec pentru reglarea duritatii reziduale a apei.

Exista 3 versiuni disponibile, cu diferite automatizari ale regenerarii :

AC/A : pentru comanda regenerarii se utilizeaza vana de comanda model A, traditionala si deosebit de fiabila, cu programator temporizat electromecanic; regenerarea este programabila la ora si in zilele dorite din saptamana ( 7 zile – 24 de ore)

AC/AT : utilizeaza cea mai avansata vana de comanda a regenerarii, cu programator electronic de timp. Sistemul permite programarea atat a orei si zilei in care se doreste sa aiba loc regenerarea, cat si a frecventei regenerarilor, de la un minimum de o regenerare la fiecare 12 ore la un maxim de o regenerare la fiecare 99 de zile. In alternativa, este posibila programarea regenerarii in zile fixe din saptamana, intotdeauna la aceeasi ora presetata.

AC/AV : vana de comanda mentionata mai sus este completata de un programator de conceptie noua. Aceste modele sunt echipate cu un senzor de debit si cu un contor cu turbina, incorporate in grupul de comanda a regenerarii. Statia de dedurizare rezidentiala model AC/AV permite programarea regenerarii in urmatoarele moduri :

 • timp-volum: dupa atingerea volumului presetat, la ora prestabilita.
 • numai volum : imediat dupa atingerea volumului presetat.
 • numai timp : analog celor descrise la modelele AC/AT.

In plus, se poate programa o regenerare spontana, o data la un minim de 12 ore sau un maxim de 99 de zile, independent de consumul efectiv de apa.

Functionare semiautomata (pentru toate modelele)
In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea, prin simpla apasare a unui buton. Regenerarea se realizeaza automat iar statia revine apoi in faza de functionare.

Caracteristici tehnice Dimensiuni si mase

Model Debit
maxim,
m3/h
Capacitate
ciclica,
m3 x °Fr.
Continut
rasini,
litri
Consum
sare/ciclu,
kg

Racorduri
A,
mm
B,
mm
C,
mm
Masa
neta,
kg
AC 60 1,2 60 10 1,50 1" 320 670 600 30
AC 90 1,8 90 15 2,25 1" 320 1010 600 35
AC 150 2,4 150 25 3,7 1" 320 1140 600 50

Presiune de lucru: 2 – 8 bar
Temperatura de lucru: 5 – 40 °C
Alimentare electrica : 220 V/50 Hz/10 W
Tensiune de functionare : 12 V/50 Hz (transformator incorporat)

Caracteristicile tehnice, masele si dimensiunile sunt aceleasi pentru versiunile AC/A, AC/AT si AC/AV.

Graficul de mai jos prezinta pierderile de sarcina, in bar si kPa, la diverse debite, exprimate in % din debitul maxim de referinta.

AC/AT Comanda de timp
Afisajul programatorului vizualizeaza :

 • ziua si ora curenta

   

 • ora stabilita pentru regenerare
 • frecventa de regenerare programata
 • consumul de sare
 • capacitatea ciclica a statiei

AC/AV Comanda volumetrica
Afisajul programatorului vizualizeaza :

 • debitul de apa in timpul functionarii (l/min)
 • cantitatea de apa dedurizata disponibila (m3/h) pana la regenerare
 • ziua si ora curenta
 • ora stabilita pentru regenerare
 • frecventa de regenerare programata
 • consumul de sare
 • capacitatea ciclica a statiei

Pentru ambele versiuni, in timpul regenerarii este indicat si timpul ramas pana la incheierea fazei curente si timpul ramas pana la incheierea completa a regenerarii.
Este disponibil, la cerere, un contact liber de tensiune pentru transmiterea la distanta a starii de regenerare/functionare.
Este posibila si comanda la distanta a regenerarii, printr-un semnal de la un dispozitiv extern, precum si afisarea necesitatii reviziei periodice.

Cere informatii