Statie automata de dedurizare AS/V Duplex

SKU:
AS/V Duplex
Garantie:
2 ani

Manual PDF

PDF icon Manual Instalatie de Dedurizare Industriala AS/V Duplex
de la
Pret2 220,00 €

Solicita informatii

Modelele AS/V DUPLEX sunt instalatii automate industriale de dedurizare cu doua coloane, cu comanda de volum; permit furnizarea continua de apa tratata.
Coloanele cu rasini schimbatoare de ioni sunt regenerate alternativ, astfel incat permanent o coloana este in functiune, iar cealalta in regenerare sau stand-by.

Regenerarea se programeaza in functie de volumul de apa tratata. Sistemul este condus automat de catre un programator electronic, care determina pornirea regenerarii coloanei epuizate si schimbul de functii intre cele doua coloane; programatorul actioneaza in functie de semnalele primite de la un debitmetru emitator de impulsuri.

Toate materialele utilizate sunt netoxice si admise pentru contactul cu apa potabila. Coloanele sunt realizate din rasini poliesterice ranforsate cu fibra de sticla, masa cationica (specifica pentru uz alimentar) are o capacitate de schimb ridicata si nu influenteaza gradul de potabilitate al apei, rezervorul de saramura este din material plastic anti-soc si este complet cu grila de separare, teci de protectie si vane cu plutitor. Automatizarea integrala include doua vane de comanda, montate in partea superioara a coloanelor si un programator electronic computerizat pentru comanda automata a regenerarii; vanele cu membrana pentru inchiderea liniei de iesire a fiecarei coloane in timpul regenerarii si in stand-by sunt comandate hidropneumatic si sunt realizate din fonta.
Aspiratia saramurii este efectuata cu ajutorul unor injectoare montate in vanele de comanda.

Durata diferitelor faze ale ciclului de regenerare este programabila, pentru a permite adecvarea functionarii statiei la aplicatia specifica si a optimiza consumurile de apa si sare pentru regenerare.

Programatorul electronic, care afiseaza volumele de apa produse si care coloana este in functiune , include o baterie tampon pentru salvarea datelor in memorie inclusiv in cazul lipsei de tensiune.
Toata partea electrica functioneaza cu curent electric de joasa tensiune (12V~) produs de catre transformatorul incorporat in alimentator.
 In interiorul programatorului sunt de asemenea disponibile, la cerere, contacte libere de tensiune pentru transmiterea la distanta a semnalului de regenerare in curs si coloana A/B in functiune.
Statia este furnizata impreuna cu tevile de legatura intre cele doua coloane si debitmetrul emitator de impulsuri cu cadran uscat cu totalizator.
 Instalatiile de dedurizare AS/V DUPLEX, ca si toate celelalte statii de dedurizare NOBEL, sunt predispuse pentru instalarea dispozitivului CL90i sau CL180i, in functie de model, pentru regenerare autodezinfectanta a masei cationice. In acest fel, ele sunt intrutotul conforme normativelor europene privind tratamentul apei potabile.


Functionare semiautomata
In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea coloanei aflate in functiune, prin simpla apasare a unui buton; in acelasi timp, coloana aflata pana atunci in stand-by va intra automat in functiune. Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.


Caracteristici tehnice
Model Racorduri Debit Capacitate ciclica Rasini
m3/h  m3x Fr° litri
AS 90/V Duplex 1” 1.6 90+90 15+15
AS 150/V Duplex 1” 2.4 150+150 25+25
AS 210/V Duplex 1” 2.8 210+210 35+35
AS 300/V Duplex 1” 3.2 300+300 50+50
AS 450/V Duplex 1” 4.1 450+450 75+75
AS 600/V Duplex 1” 4.5 600+600 100+100
AS 800/V Duplex 1¼' 5 800+800 130+130


Cere informatii