Statie de dedurizare automata AS/METER

SKU:
AS90 METER
Garantie:
2 ani
de la
Pret1 380,00 €

Solicita informatii

Statiile din seria METER statii de dedurizare automate cu comanda volumetrica a regenerarii, proiectate pentru acele aplicatii specifice (alimentare instalatii termice, ape de proces in industrie) in care este indispensabil sa se asigure numai apa dedurizata.
In acest scop, toate statiile de dedurizare AS/METER sunt echipate cu o vana cu membrana, comandata hidro-pneumatic, pentru a intrerupe alimentarea cu apa netratata in timpul regenerarii.

Comanda numai de volum (programare standard) permite efectuarea mai multor regenerari pe zi, vand ca unica limita timpul necesar formarii de saramura saturata (in medie 7-8 ore, iar la temperaturi joase chiar 10) intre doua regenerari succesive.
In cazul umplerii unui circuit inchis, de exemplu, o statie NOBEL model AS/METER cu o capacitate ciclica minima, este capabila sa realizeze umplerea circuitului cu apa dedurizata, in mai multe cicluri (functionare – regenerare), complet automatizat.

Functionarea unitatii este controlata de un programator electronic computerizat cu microprocesoare, cu functionare la tensiune joasa (12 V, 50 Hz), prin intermediul unui transformator incorporat.
Chiar daca programarea standard este volummetrica, programatorul, ce afiseaza volumele de apa furnizate, permite programarea regenerarii in oricare din urmatoarele moduri:
  • numai volum : imediat dupa atingerea valorii limita a volumului de apa furnizat (programare standard).
  • numai timp : la ora si in ziua programate (24 h, 14 zile, max. 1 regenerare/zi).
  • timp-volum: dupa atingerea volumului presetat, dar la o ora prestabilita.
O baterie tampon aflata in interiorul programatorului permite pastrarea programarilor in memorie inclusiv in cazul lipsei de tensiune. Chiar si durata diferitelor faze ale ciclului de regenerare este programabila, pentru a permite adecvarea functionarii statiei la aplicatia specifica si a optimiza consumurile de apa pentru regenerare. Furnitura include debitmetrul emitator de impulsuri cu cadran uscat cu totalizator si vana cu membrana cu comanda hidropneumatica.

Chiar daca aceste modele au fost proiectate pentru aplicatiile mentionate anterior, ele pot fi utilizate si in aplicatii rezidentiale, intrucat toate materialele utilizate sunt netoxice si admise pentru contactul cu apa potabila. Coloana este realizata din rasini poliesterice ranforsate cu fibra de sticla, masa cationica are o capacitate de schimb ridicata si nu influenteaza gradul de potabilitate al apei, rezervorul de saramura este din material plastic anti-soc. Automatizarea integrala include vana de comanda cu 5 faze (spalare inversa, aspiratie saramura si spalare lenta, limpezire, refacere saramura, functionare) si programatorul cu vizualizarea functiilor si programarilor.
 
Toate modelele, la cerere, pot fi echipate cu dispozitivul CL90i, pentru regenerarea autodezinfectanta.


Functionare semiautomata

 

Independent de programarile facute, este posibila in orice moment actionarea manuala a regenerarii, prin simpla apasare a unui buton. Regenerarea se efectueaza automat, statia revenind apoi in faza de functionare.

Caracteristici tehnice
Model Racorduri Debit Capacitate ciclica Rasini
m3/h m3xFr° litri
AS 90/METER 1' 1.6 90 15
AS 150/METER 1' 2.4 150 25
AS 210/METER 1' 2.8 210 35
AS 300/METER 1' 3.2 300 50
AS 450/METER 1' 4.1 450 75
AS 600/METER 1' 4.5 600 100
AS 800/METER 1¼' 5 800 130

Cere informatii